& Telefon cinta

Ingat pulok sayer mase zaman cin, cin, cinta dulu. Maklumlah pemalu so takat sms aje lah. Nak call tu time ade bende penting nak kabo kan je. Nak kater save duit dok juge. Dok bese orang tganu kater (haha)...

Kita di pihak orang pompuan mesti kena jage tatasusila diri. Tapi lening (sekarang) susah lah nok jupe hok malu2 lagi doh. Seme wat malu2 taik kucing aje.

Kalu si dia dok tepon @ sms dalam masa sehari tu pun dok senang dudok, gi mari gi mari, nak 'lepas hajat' pun nak tak nak jer. Kalu buleh masa mandi pon nak bawa henpon dalam bilik air. SujueZ dok gitu eh, buatnya tepon jatuh dalam ayer @ lubang, dok ke kes naye cari penyakit!

Kalau nak tahu 20 sebab @ punca, sebab aper si dia dok tepon tu meh sini nak kabo wi;

  1. ada si dia hok jenis tulis no tepon kat tangan, pastu masuk bilik air basuh tangan. Ermm sah2 lah hilang no kat tapak tangan tu (kes x simpan no dalam hp terus).
  2. ada jugok yang takut & mengelabah semacam.
  3. kertas yang ada tulis no tepon tu dalam poket seluar pastu masuk dalam mesin basuh. Sure hancusss le kertas tu.
  4. tak pun si dia ni tak minat nak bercinta dengan girl.
  5. kadang2 tu si dia ni tak nak desak @ paksa untuk bercakap dengan pasangannya.
  6. jenis yang sayang duit. tunggu girlfriend tepon dulu ada juge.
  7. tepon dia rosak @ tak bayar bil jadi kena potong.
  8. ibu dan bapa si dia tak suka dia bergayut lama2.
  9. entah2 si dia xde perasaan pun kepada pasangan.
  10. mungkin dia sibuk.
  11. mungkin talian pasangan sibuk.
  12. mungkin dia ada pasang makwe baru kot.
  13. si dia bosan berbual dengan pasangan sebab tak romatik, klakar @ queen control.
  14. tak pun masa si dia call pasangan xde kat rumah.
  15. kes kena marah oleh mak pasangan pon ade.
  16. si dia rasa rendah diri nak kawan dengan pasangannya.
  17. asyik dengan fesbuk.
  18. oh mungkin juga si dia kaki pompuan.
  19. si dia lebih suka bersemuka dari bertelefon (jimat).
  20. yang last ni si dia call, tapi mesin tepon pulak yang jawab (x ke hampeh tu).
Sila la cek yang mana pernah terjadi pada diri anda. Nak komen pun boleh. Tambah2 la aper yang patut ke tak patut ker. Sebab sekarang dah boleh komen kat bawah tu.

Ish, ish bukan aper saje jer mengembalikan kenangan dan nostalgia lama. Tapi i xde la macam tu, sebab dah 'selamat'...

1 comment:

  1. betul ke tidak sama2 le kita pakat share deh

    ReplyDelete